Foto FEI

Världscupvinnaren från Göteborg är död

2013 vann Simon (Mr Blue x Polydox, uppf M.J. Vermeulen) världscupfinalen i Göteborg tillsammans med Beezie Madden och totalt gjorde de tre världscupfinaler, även 2014 och 2015. Han pensionerades 2017 och har sedan dess njutit av livet tillsammans med Beezies andra gamla stjärna Authentic på sin ägares gård. Nu har han gått bort, 22 år gammal, rapporterar amerikanska tidningen The Chronicle of the Horse.

– Jag var verkligen lyckligt lottad som fick alla dessa år tillsammans med Simon och jag är så glad för våra framgångar. Hela vårt team älskade honom. Jag är så tacksam mot Abigail Wexner (Beezies hästägare sedan många år tillbaka) för att hon mig förmånen att få honom och att hon såg efter honom så kärleksfullt efter hans pensionering. Det är ett bevis på hans talang och briljans att han var så framgångsrik med två olika ryttare. Jag vet att Jeroen och hans team sörjer hans död tillsammans med oss.

Det var holländske Jeroen Dubbeldam som först hade framgångar med KWPN-valacken, med bland annat seger i Spruce Meadows och en tredjeplats i VM i Leipzig 2011. I november 2011 såldes Simon till Beezie Maddens sponsor Abigail Wexner.

SImon - Beezie Madden
SImon och Beezie Madden vid sista hindret i världscupfinalen i Göteborg 2013. Foto FEI

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.