Kan Cian O'Connor och Nicola Philippaerts rubba Bertram Allen i jakten på bilar och pengar på SIHS? Foto: Kim C Lundin

Vem stoppar bilsamlaren Bertram Allen på SIHS

Det blir ett häftigt startfält som sportchef Malin Baryard Johnson samlat ihop för att utmana henne och svenska silverlaget. Mesta bilsamlaren Bertram Allen utmanas av glödhete Cian O’Connor och Nicola Philippaerts, kanske har de VM-hästarna med sig.

När Sweden International Horse Show släpper de internationella hoppnamnen är det en intressant lista som radas upp. De två VM-aktuella ryttarna Cian O’Connor och Nicola Philippaerts, tvillingbrodern Olivier Philippaerts, amerikanska Lauren Hough, norske Geir Gulliksen och Bertram Allen. Just irländaren Bertram Allen, med bas i Tyskland tillsammans med lillebror Harry, är känd i Stockholm för sina otroliga framgångar och många bilvinster. Nu kommer han för tredje året i rad och har ridit hem inte mindre än sju Volkswagenbilar de tre senaste åren i Friends Arena.
– Det här är en unik show. Jag är så glad över att få komma tillbaka, säger Allen i ett pressmeddelande från SIHS.

Sportchef Malin Baryard Johnsson ansvarar för inbjudningarna av de internationella ryttarna.
– Bertram Allen älskar Friends Arena och ville väldigt gärna komma tillbaka i år. Vi ska verkligen försöka ge honom en match om bilarna, säger Baryard Johnsson.

Det återstår tre ryttare för sportchefen att ta ut. Klart sedan tidigare är att Sverige ställer upp med VM-silverlaget Malin Baryard Johnsson själv, Peder Fredricson, Fredrik Jönsson och Henrik von Eckermann.

Sweden International Horse Show 29 november – 2 december 2018

Sweden International Horse Show 

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Fakta

Hoppryttarna rider om fyra Volkswagenbilar och stora prispengar.

Prispengar: 18 ryttare rider om totalt cirka 2,5 miljoner svenska kronor.
Bilar: Hoppryttarna tävlar om fyra Volkswagenbilar. Det är i lördagens 1,50 metershoppning Volkswagen Cup, i söndagens Sweden Grand Prix presenterad av H&M, söndagskvällens Sweden Masters och en bil till ”Best in Show” totalt.

Sweden International Horse Show 29 november – 2 december 2018, http://www.swedenhorseshow.se

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.