Zlatans hopphäst mot nya framgångar

Zlatan Ibrahimovics häst Grande Dleni hade en framgångsrik karriär som unghäst. Hon har nu tävlats nationellt upp till felfri 1.45 och är redo för internationella starter så snart tävlandet kommer igång igen.

Zlatan Ibrahimovic var 2017 med och köpte det få sexåriga stoet Grande Dleni (e Eldorado vd Zeshoek – Parcival) för italienska ryttaren Michol del Signore. Hon bor i Vergiate, 40 mil norr om Milano, men har framförallt varit baserad och tävlat i Nederländerna.

– Zlatan är en familjevän, berättar 30-åriga Michol för Grand Prix Replay. Vi har en bra relation och han gör affärer med familjen.

Hon berättar att Zlatan inte var involverad i ridsporten, men tyckte att det skulle vara kul att prova på. Stoet som nu är nio år har tävlats i internationella unghästklasser upp til 1.30. Hon startades inte internationellt under 2019, men Michol tror att hon har kapacitet för 1.60 och mästerskapsnivå. I år har hon tävlats felfritt upp till 1.45 på nationella tävlingar av Paolo Adamo Zuvarelli.

– Vi har stora planer för framtiden och tänker investera i fler hästar för att sälja vidare. Vår första investering med Grande Dleni lyckades bra trots att vi inte hade så höga förväntningar. Zlatan är mycket nöjd med hennes utveckling.

Nyligen lade Zlatan ut en bild på Instagram med sig själv, Grande Dleni och Michol med texten ”Tre mästare. Framtiden är lovande”.

Även Peder och Lisen Bratt Fredricsons Grevlundagården har ett samarbete med Michol del Signore och är delägare i en av hennes hästar, ett sto med samma stam som H&M Christian K.

 

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

3 Champions @micholdelsignore Grande Dieni. The future is bright @mds_sporthorses

Ett inlägg delat av Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic)

 

Visa det här inlägget på Instagram

 

Ready to rock 2020 with our Grande Dieni. @micholdelsignore

Ett inlägg delat av Zlatan Ibrahimović (@iamzlatanibrahimovic)

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.