Jenny Talinsson är stallchef på Grevlunda. Enlig hennes risk management kalkyl går det att ha ponnyn Bingo lös i gången om det finns mat i närheten, då blir han där.

Jenny Talinsson har ordet: Observera mera – riskera mindre

Stallchefen Jenny Talinsson har sin egen version av risk management. Genom att tänka, observera och fundera får hon både Apoteket och Dramaten-hästar att fungera ute.

Risk management by Talinsson

I sitt senaste blogginlägg beskriver Jenny Talinsson lite av hur man måste tänka i jobbet med de riktigt värdefulla tävlingshästar hon haft omkring sig i jobbet.

Det här med att vara lite före i tanken, att i sin fantasi kunna se hur saker och ting kan gå fel och rätt. Som det här med ”hur-hålla-kvar-650-kg-yster-hingst-för-att-få-komma-till-OS”. Det är risk management och konsekvenstänkande i ett nötskal och Jenny Talinsson har det på plats.

I stallet har de Apoteket-hästar och Dramaten-hästar, nej det handlar inte om att blanda magnecyl och sprit. Det finns mycket att lära i resonemanget om ta ut lurarna ur öronen och SE hästen du jobbar med. Läs och lär!

Sparven visar här glatt upp sina öron, men vad ni inte vet är att det bara är Malin som kan klippa dom. Hon har känt Sparven sen hon var 4 år så de kan varandra väl.

Här hittar du samtliga blogginlägg från Jenny Talinsson om livet som stallchef på Grevlundagården.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.