Greta Lilliehöök-Hägg, ordförande i Katrineholms Ryttarförening. Foto: ATG

100.000 kronor till ridklubben för arbete med unga tjejer från invandrartäta områden

Katrineholms Ryttarförening har av ATG Drömfond belönats med 100 000 kronor för sitt arbete med att ge unga tjejer från invandrartäta områden en väg in i stallet och därmed bidra till välmående och integration.

– I en mindre stad som Katrineholm, där mer traditionell idrott står högt i kurs, är det med extra stolthet och glädje som vi tar emot utmärkelsen och det generösa bidraget från ATG Drömfond. Det ger oss möjlighet till ett omfamnande samarbetsprojekt tillsammans med en skola, där vi låter barn och ungdomar som saknar eller aldrig haft möjlighet att umgås med hästar eller känna en mjuk hästmule mot sin kind, nu får prova på detta i vår stallmiljö. Vi vet att hästkrafter gör gott, säger Greta Lilliehöök-Hägg, ordförande i Katrineholms Ryttarförening.

Föreningen samarbetar i dag med både kommun och skola, ett arbete man nu vill utveckla ytterligare. Med stödet från ATG Drömfond® kan föreningen utöka sina personalresurser för att på bästa sätt ta emot nya ungdomar i stallet.

– Katrineholms Ryttarförening är ett lysande exempel på hur hästar kan bidra till både människors välmående och vara en brygga in i samhället, säger Maria Guggenberger, hållbarhetschef på ATG®.

Juryns motivering

ATG Drömfond® med fokus på välgörande hästkrafter har sedan 2020 stöttat projekt där människor får möjlighet att må bra genom kontakten med hästar. Juryn, som består av Lisen Bratt Fredricson (före detta landslagsryttare och ambassadör för ATG Drömfond), Karolina Lagerlund (vd Hästnäringens Nationella Stiftelse), Simon Wall (travtränare) och Maria Guggenberger (hållbarhetschef ATG) utsåg Katrineholms Ryttarförening till årets mottagare med följande motivering:

”Genom ett nära samarbete med skola och kommun ger Katrineholms Ryttarförening unga tjejer från invandrartäta områden en väg in i stallet. En väg som inte är lika självklar för alla. Här får de ta del av den välgörande närheten till hästar och välkomnas in i stallets trygghet. För att ta nästa steg med sitt integrationsprojekt tilldelas Katrineholms Ryttarförening 100 000 kronor från ATG Drömfond.”

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.