nonsens ponny

12-årig flicka och häst påkörda av bil – föraren smet

En tolvårig flicka som var ute och red kördes på på länsväg 270 i Hedemora i söndags. Bilföraren smet från platsen. Flickan mår mycket dåligt efter händelsen och hästen har inre blödningar.

Föräldrarna efterlyser föraren och utlovar belöning till den som kommer in med tips.

– Jag är så tacksam för att min dotter lever. Mitt barn kunde ha dött i söndags, säger flickans mamma till Dalarnas Tidningar.

Det var runt 14-tiden på söndagen som olyckan inträffade på länsväg 270 i Hedemora. Den tolvåriga flickan red och hennes kompis var ute och red och när kompisens häst blev rädd tvingades de korsa vägen. När de red över vägen kom en bil körande i riktning mot Hedemora och visade inga tecken på att sakta in och låta flickorna ta sig över vägen.

– Han bara vinkade “flytta på er” och fortsatte att köra. Kompisen hann över, men inte min dotter. Hennes häst blev träffad på bakbenen och på rumpan. Min dotter var nära att ramla av, berättar mamman för Dalarnas Tidningar, som var först med att rapportera om händelsen.
Hästen är allvarligt skadad, haltar och har inre blödningar.

– Ingen person som är i sina sinnens fulla bruk fortsätter väl att köra efter att ha kört på ett barn och en skenande häst, säger mamman, som vill vara anonym för dotterns skull.

Flickan mår mycket dåligt efter händelsen, berättar mamman.

Föräldrarna hoppas nu att det ska komma in tips som kan hjälpa dem att få tag i föraren och har lagt ut efterlysningar i sociala medier. Man utlovar belöning till den som kommer in med tips.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.