Anna Bohlin

Anna Bohlin: ”Det handlar om en ung tonårsflicka som dras in i en sektliknande värld”

I en stor intervju i P4 Extra berättar Anna Bohlin om bakgrunden till boken Händelserna på hästgården och hur hon hamnade i sin sambos järnhårda grepp.
– Jag blev indragen i magin runt honom.

I en 20 minuter lång intervju i radions P4 Extra berättar Anna Bohlin om bakgrunden till boken Händelserna på hästgården, som kom ut i veckan.
– Det handlar om en ung tonårsflicka som dras in i en sektliknande värld, säger Anna Bohlin.
Hon var 14 år gammal när hon mötte den sexbrottsdömde mannen som uppmärksammats bland annat i radiodokumentären Hästgården och som i decennier begick upprepade övergrepp, trots att han avtjänade ett fängelsestraff för brotten.
– Jag blev indragen i magin runt honom, säger hon.
Varför stannar en kvinna i ett sånt här förhållande? är ju frågan som många ställer sig. Men boken vill Anna öka kunskapen och förståelsen för det. Hon säger också att hon vill ge andra hopp. För till slut lyckades hon ta sig ur relationen.

I intervjun talar hon mycket om det hon ångrar och känner sorg över.
– Det är en jättestor sorg i mig att jag inte kunde skydda mina barn. De blev så isolerade, fick inte gå i skolan, fick inte vara klädda hur de ville.
Hon berättar också att boken bara skildrar en bråkdel av det hon och barnen utsattes för.
– Boken skulle bli flera tusen sidor om vi skulle berätta om allt, säger hon.

Det mest ironiska är att det är sambon som skickar henne till behandlingshem – och det är där hon får sin vändpunkt och successivt kan ta sig loss ur relationen.

Här kan du lyssna på hela intervjun:

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.