hand klapp nonsens

Årets hästföretagare: ”Det är inte okej att folk utnyttjas på grund av sin hobby”

Caroline Holm har utsetts till Årets hästföretagare 2020. Hon driver en anläggning med plats för 30 hästar, där hon jobbar med rehab,

Årets Hästföretagare 2020 är Caroline Holm som jobbar med en blandad verksamhet inom travet.
Stall Caroline Holm vilar på tre ben:
Rehabhästarna, som genom att bli friska och prestera igen på travbanorna blir bra reklam för hennes företag.
Det finns även starthästar i stallet, några andelshästar, några unghästar under utbildning.
Hon har två anställda och hon är mån om att ta hand om dem.

– De som jobbar med hästar drivs ofta av ett starkt intresse vilket gör att de ofta jobbar mycket mer än vad de har betalt för, säger Caroline i en intervju i ATL.
– Det är inte okej att folk utnyttjas på grund av sin hobby. Det är upp till mig som chef att lägga ett arbetsschema som fungerar. Självklart kan det hända saker som kräver övertid, som att hästar rymmer eller skadar sig, men det ska medarbetarna i så fall ha betalt för.

Caroline gick hästprogram på gymnasiet och bytte till travinriktning när hon inte fick ha med sig sin hopphäst på skolan. Då kunde hon istället bo hemma och ha sin häst kvar.

Priset som är 50.000 kronor kommer hon att använda för att utbilda sig själv och personalen.

Juryns motivering:

”Med hästen, kunden och de anställdas arbetsmiljö i fokus bevisar Stall Caroline Holm AB att en målmedveten företagsstrategi ger förutsättningar för ett stabilt och livskraftigt företag. Genom ett unikt utbud av diversifierade tjänster inom travsporten, med hästarnas välmående i centrum, har företaget etablerat sig med nöjda kunder från hela landet. Utvecklingen har skett lång­siktigt och strukturerat genom regelbunden lansering av nya attraktiva erbjudanden, utvecklad personalvård med korrekta villkor och god arbetsmiljö samt prioritering av goda kundkontakter.”

Läs hela artikeln (låst) hos ATL > > >

Årets hästföretagare

Utmärkelsen Årets hästföre­tagare delas ut av Hästföretagarcentrum, som är ett sam­arbete mellan LRF Häst, Ludvig & Co, Hästnäringens Nationella Stiftelse och riksanläggningarna Flyinge, Strömsholm och Wången. Vinsten, som 2020 delas ut för tredje gången, är ett utbildningsstipendium på 50 000 kronor.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.