Värmdö ridklubb

Årets ridskola är utsedd!

Värmdö Ridklubb har utsetts till Årets ridskola 2019  och kommer att ta emot priset på Ryttargalan i slutet av november.

 

Värmdö Ridklubb är en klubb med stor efterfrågan.
– Vår kö skulle kunna fylla 25 nya ridgrupper, säger ordförande Åsa Lindblom, som hoppas på en ny anläggning i julklapp.
Åsa Lindblom började på ridskolan 1974 och i mitten av 1980-talet hade klubben en av Sveriges modernaste ridanläggningar.
Nu behöver anläggningen rustas och ett nytt ridhus måste till för att möta moderna krav för både hästar och människor.
Tack vare ett positivt samarbete med Värmdö kommun finns det hopp.
– Det finns långt framskridna planer på en ny anläggning och vi hoppas vi får klarhet snart och kanske redan till jul. Med ytterligare ett ridhus skulle vi kunna ta emot ännu fler elever. Det vore verkligen pricken över i:et!

Hästar som får vara hästar, erfaren och välutbildad personal och en urstark idealitet, är starka grunder i Värmdö Ridklubbs vinnande verksamhet.
Den 27 november får de ta emot utmärkelsen Årets ridskola på Grand Hôtel i Stockholm.
– Det visar att hårt arbete lönar sig och att ideell verksamhet fortfarande är ett framgångskoncept i Sverige 2019, säger Åsa Lindblom.
– Att vi tillsammans får ta emot utmärkelsen som Årets Ridskola för allt arbete som görs varje dag känns underbart.

Nomineringen lyder:
En ridskola i toppklass där alla trivs och utvecklas, både hästar och människor. Här är säkerhet ett honnörsord, utbildad personal en självklarhet och ridskolehästarna i givet centrum. Med värme och gemenskap, tydliga mål och en urstark idealitet övervinner ridklubben hinder och formar en föredömlig verksamhet. Inte konstigt att kön hit ringlar lång.

Engagemanget hos Värmdö Ridklubb vilar på trygghet och strävan efter att alla ska trivas.
Den föreningsdrivna ridskolan finns på kommunägda Evlinge Gård öster om Stockholm.
Hit vallfärdar ryttare och hästälskare i alla åldrar. Här finns prova på för de minsta, ridning för ryttare med funktionsvariation, specialgrupper för dem som vill mer, och ett medryttarsystem för rutinerade elever som vill prova på att ha egen häst, men kanske inte har råd.

– Värmdö Ridklubb står för en målmedveten och utmärkt satsning för att erbjuda ridsport för alla – hela livet, säger Markku Söderberg, ordförande i Svenska Ridsportförbundets Ridskole- och Utbildningssektion som står bakom priset tillsammans med Svenska Ridsportförbundets huvudsponsor Folksam.
Priset innebär ett utbildningsstipendium på 40 000 kronor.

Utmärkelsen Årets ridskola delas ut på Ryttargalan den 27 november på Grand Hôtel i Stockholm.

Fakta om Värmdö Ridklubb

Startade 1973 (då Värmdö RF)
460 medlemmar
340 ridande i veckan
12 ponnyer och 11 hästar i ridskoleverksamheten
Föreningsdriven ridskola
Kommunal anläggning
Medlemsstall med 25 boxplatser.
På ridskolan arbetar: 3 stallpersonal och 5 ridlärare/instruktörer varav 1 Hippolog och SRL 3 (svensk ridlärare) 3 samt tre SRL 2.
På bilden: ridlärarna Angelica Bärlund/Sandalwood, Millan Trädgårdh/Lea For U, Isabelle Gothenby/Fabiano, Andrea Eriksson/Against all Odds. Stående på marken från vänster: Isabelle Falk, stallpersonal, Åsa Lindblom, ordförande, Katia Toledo, stallpersonal.
Övrig personal som ej finns med på bilden är Johanna Kristiansson, ridlärare, Sanna Henefält, ridlärare (tjänstledig för tillfället) och Johanna Folmer, stallpersonal.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.