Ippah

Artisten som debuterar med ursnygg voltigevideo

Svenska artisten Ippah är född in i ridsporten och tillsammans med sitt voltigelag har hon gjort en alldeles makalöst snygg video till sin debutlåt Operandi. Se den här och läs mer om en spännande ny musiker.

Voltigelaget Svea är med i musikvideon när svenska Ippah debuterar som artist med låten Operandi.
Till saken hör att även Ippah själv – Ella Filippa Velander – ingår i laget, som skulle ha representerat Sverige vid pandemi-inställda voltige-VM på Flyinge i år.
Ippah är född in i hästsporten – hennes föräldrar är Ted Velander och Pernilla Linder Velander, båda aktiva inom fälttävlan och Pernilla är också författare till en rad faktaböcker om hästar och ridsport. Hon är uppvuxen i Flyingeby och har sedan 11 års ålder tillhört landslaget i voltige.

Ippah
Foto Anthony Bro-Petit.

Redan som 12-åring klippte Ippah/Ella Filippa sin egen voltigemusik och hon har nu gått två år på Urban Musik-skolan Spinneriet. Nu debuterar hon med låten Operandi,

– Den handlar om att övervinna sina rädslor och våga satsa på något man drömmer om, även fast man tycker det är läskigt. Låten handlar också om att ha stöd från någon som tror på en, och tillsammans möta rädslan, vilket är precis vad vi får se i den tillhörande musikvideon, där svenska landslaget i voltige med lagmedlemmar i åldern 9-33 år utför nervkittlande akrobatik på hästryggen, säger Ippah.

– Miljön är denna gång något extra, då vi i videon ser hästar och voltigörer under bar himmel, vid havet i Mellbystrand.

Videon filmades av den franska före detta voltigören Anthony Bro-Petit, som med sitt lag tog VM-guld 2016. Låten är ett samarbete mellan Ippah och den franska producenten och sångaren Henry Benoit, som även gjorde musiken till det franska guld-laget 2016.

Ippah
Foto Anthony Bro-Petit.

I laget som medverkar i videon ser vi Natalie Brixland, Marie Li Korse, Klara Sjöström, Julia Lindquist, Olivia Neilands, Clint Fiskbaek och Ella Filippa Velander (Ippah). Nioåriga Clint Fiskbaek är lagets nya stjärnskott som började i Team Svea i år, och är son till Daniela Fiskbaek, lagets tränare och linförare. Hästarna vi ser är Dickens Hardsyssel (på pressfotona) och Havhöjs Bello Nero (i videon).

Voltigelaget Svea har till största delen varit landslag sedan 2010 och vunnit en rad SM- och NM- guld, samt representerat Sverige vid internationella mästerskap. Bland meriterna finns en femteplats i Ryttar-VM 2014, en femteplats i EM 2015 och en fjärdeplats i EM 2019. Nu siktade man på medalj i VM som skulle ha gått på hemmaplan i Flyinge i år – men det ställdes in på grund av pandemin.

Se videon här:

Låten på Spotify > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.