herning

Dansk Hingstekåring ställer in Herning i mars

Dansk Varmblods Hingstekåring och mässan Hest & Rytter i Herning i mars ställs in.

Arrangörerna ser sig nödsakade att ställa in med anledning av osäkerheterna kring förbud mot folksamlingar med anledning av Covid-19.

De senaste åren har Dansk Varmblods Hingstekåring haft mellan 60.000 och 70.000 besökare. Men i år går det inte att genomföra det stora avels- och ridsporteventet som hållits varje år de senaste 40 åren.

Förra året fick arrangörerna kritik för att man genomförde eventet trots att Danmark samma vecka införde hårdare coronarestriktioner. Länge påstod man också att många i området smittats av coronaviruset just under eventet, men smittspårning gjorde att man senare kunde utesluta att så var fallet.

 

– Vi har skjutit upp beslutet så länge vi har kunnat, säger Dansk Varmblods chef Casper Cassøe.

– Nu har vi insett att som världen utvecklas är det otänkbart att genomföra eventet i Herning i mars. Inte minst finns det inte ekonomiska möjligheter. Den osäkerhet som råder gör det omöjligt att planera hingstbedömningen så som vi är vana att ha den.

– Istället kommer avelsföreningen att genomföra den professionella delen av eventet, urvalet av hingstar och en reducerad sportdel, i ett mindre ramverk fördelat på flera dagar. Det kommer att hållas vid National Equestrian Center Vilhelmsborg, så att  man kan följa reglerna.

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.