”Direkta lögner om hästen”

Ridenews publicerar ett genmäle till blogginlägget av den 15 december, ”Kriminell respektlöshet”. Biljana Kullberg anser att hon är utpekad i texten.

Foto: Fredrik Jonsving

Den 15 december publicerades ett blogginlägg med titeln ”Kriminell respektlöshet”, där Ridenews bloggare Camilla Ivarsson ville uppmärksamma ett problem i hästbranschen. I samråd med dåvarande ansvarig utgivare Mats Ottosson kontrollerades texten särskilt för att inte exponera någon enskild person och även detaljer kring hästen anonymiserades.

Trots detta upplever Biljana Kullberg att hon är utpekad i texten och har begärt ett genmäle, vilket vi publicerar här.
Läs hennes oavkortade text här.

Biljana Kullberg berättar bland annat att hästen som omskrivs i blogginlägget inte har någon skadehistoria hos försäkringsbolaget, att tre veterinärer har läst journalerna och givit ett annat utlåtande, samt att hon inte hade möjlighet att häva köpet av hästen.

Hon vill också berätta att hon rider Grand Prixdressyr och att det kan vara bra att använda graman. Hon anser vidare att man ska vara medveten om vilka risker man utsätter sig för när man tar emot hästar och berättar att hon själv haft flera hjärnskakningar, blivit medvetslös, brutit näsa, armar m m.
Hon menar att Camilla Ivarsson i sitt blogginlägg insinuerar att hon skulle vara oseriös och undanhålla saker för att sälja av ekonomiska skäl och skriver: ”Ja, ibland behöver man tyvärr sälja av ekonomiska skäl. Vem är du att döma andra människor? Du har ingen aning om min eller andras livssituation.”
Hon vill lyfta problemet med att sälja hästar. ”Det har skrivits mycket om köpare som har blivit lurade av hästförsäljare. Men det är många hästförsäljare som knappt vågar sälja häst längre idag. Det har blivit en tråkig utveckling där köpare köper en häst och fungerar inte hästen omedelbart som de vill, ska köpet hävas. Jag har alltid varit väldigt noga till vem jag säljer till då jag är av den åsikten att man ska passa sig vem man säljer till. Men ibland är det svårt att bedöma då en del framställer sig mer kunniga än vad de egentligen är. Många vill ha denna fantastiska häst men inser inte att de kanske inte kan köra en Ferrari utan ska ha en Volvo.”

Länk till Camilla Ivarssons blogginlägg av den 15 december 2018, ”Kriminell respektlöshet”.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.