El Barone 111 Foto: Pegasus Photo

El Barone 111 stryks från bruksprovet

Sjuåriga hingsten El Barone 111 (Emerald – Libero H)  tas ur bruksprovet. Anledningen är ett missförstånd i detaljregelverket, informerar Lövsta stuteri. Hingsten går med otillåten skoning.

Hingsten har gått med ringskor och sulor fram den senaste tiden. Detaljregelverket säger dock att hästen måste ha öppna skor om den ska starta i bruksprovet. Därmed stryks hästen.

El Barone, som toppar sin årskull i Belgien och den belgiska hingstserien Pavo Cup, är stationerad hos Roshoeve i Belgien. Han anlände direkt till bruksprovet och först då upptäcktes missen. Lövsta väljer nu att hellre stryka deltagandet än att sko om med hänvisning till skaderisken.

”Därför väljer Lövsta att ta honom ur provet hellre än att på dagen sko om en tävlingshäst på den här nivån, det är inte bra för hästen och ger en ökad skaderisk.”, skriver man.

”Planen har hela tiden varit att han ska vara baserad i Belgien men att kunna förse Sverige med färsk semin. Vi hoppas kunna erbjuda honom på ett sto licens till de svenska uppfödarna”, meddelar Lövsta.

 

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.