Emelie Brolin

Emelie Brolin: ”Telefoner och djur hör inte ihop”

Ungdomar som kommer för att provrida ponnyer och tittar mer i sin mobil än på ponnyn som Emelie Brolin visar – problemet med de allt mer uppslukande mobiltelefonerna, visst har det blivit ett problem för hela ridsportvärlden?
Emelie sätter fingret på ett allvarligt hot mot hästarnas välfärd och hela vår sport i sitt blogginlägg.

– Jag blir såklart upprörd, jag känner så många drivna duktiga ungdomar som skulle gjort vad som helst för att få en egen ponny. Och här har vi då några som ska få den drömmen i uppfyllelse och de visar enligt min mening ett ganska litet intresse.

Emelie Brolin själv använder sin mobil nästan hela sin vakna tid:
– Som influencer och företagare spelar min telefon en stor roll i mitt liv. Jag börjar precis som många andra dagen med att kolla på telefonen, innan frukost har jag nog hunnit med ett par sms, gruppmeddelanden och ett snabbt samtal till någon på gården. När jag är i stallet med hästarna behöver jag för att hålla igång flödet på mina sociala medier, filma och fota en del. Såklart kommer det mail och meddelanden under tiden.

Hon försöker dock vara noga med att inte gå runt och prata i telefonen när hon håller på med hästarna och jobbar med personalen i stallet, men hon känner att det är en svår balansgång:

– Så hur ska jag då som förebild bli tagen på allvar när jag säger att jag tycker att många ungdomar har en osund relation till sin telefon?

I sin blogg berättar Emelie om provridningar där ungdomarna inte är mentalt närvarande:

– Jag har nu genomfört ett visst antal provridningar på ponnyer under hösten och då har inga ungdomar filmat mig när jag visat ponnyn men de har tittat mer på sin telefon än på ponnyn jag visar. När sen mamma eller storasyster hoppar upp filmar de inte heller, de fortsätter snapchatta och titta i telefonen, inte på ponnyn.
Det gör Emelie upprörd.

– Jag känner så många drivna duktiga ungdomar som skulle gjort vad som helst för att få en egen ponny. Och har har vi då några som ska få den drömmen i uppfyllelse och de visar enligt min menig ett ganska litet intresse.

– Telefoner och djur hör inte ihop, vi tappar fokus, vi ger fel signaler till hästarna. Vi är inte där..

Läs hela Emelies blogginlägg här > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.