Falsterbo utökar – med islandshästar. Foto: Fredrik Jonsving

Falsterbo utökar – med islandshästar

I sommar kan den islandshästfrälste njuta av taktfasta töltare under Falsterbo Horse show. Flera islandshästtävlingar kommer nämligen att ridas samtidigt som hoppningen och dressyren.

Arrangören lovar att några av världens främsta ekipage gör upp om äran i femgång, fyrgång, tölt och showpass. Tävlingarna hålls den 10 och den 11 juli och själva programmet släpps lite senare.

Samla disciplinerna

Men det är inte bara proffsen som gör upp på ovalen. Det rids även slutfinaler för de bästa amatörerna som kvalat in till Falsterbo under våren.

Magnús Skúlason har blivit ombedd att vara rådgivare för evenemanget. Han är en av världens främsta islandshästryttare.

– Jag ser mycket fram emot Falsterbos satsning på islandshästar. Det är fantastiskt att Sveriges största discipliner inom ridsporten samlas på en och samma plats! säger Magnús i ett pressmeddelande från Falsterbo Horse Show.

Show och tävling

Jennie Filipsson Eriksson och Rebecca Holmström har under två år arrangerat Icelandic Power Show på Elmia. Nu ingår de också i kommittén för tävlingarna i Falsterbo.

– Vi är väldigt glada och stolta över samarbetet med Falsterbo Horse Show. Detta är ett stort lyft för sporten och vår fantastiska islandshäst. Programmet blir härligt med både show och tävlingar för amatörer och proffs. Vi ser fram emot ett fantastiskt event i sommar, säger Jennie och Rebecca.

Läs mer

Islandshästarna intog Friends Arena

Ride-tv: Därför rider jag islandshäst

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.