Fredrik Spetz, här med Daquar CC. Foto: Fredrik Jonsving

Fredrik vill Spetza till det 2019

Norsholmsryttaren Fredrik Spetz klippte till med sin första internationella 150-seger under Norwegian Horse Festival med hästen Dustin. ”Jätteroligt”, säger han själv.

Om den norska hästfesten har han bara gott att säga.

– Det har varit jätteroligt. Alla tre hästar jag hade med mig har gått jättebra!

Med till Norge var bland annat Dustin. Ekipaget vann 150-klassen på fredagen och slutade sexa i den stora grand prix-klassen på söndagen.

– Dustin har stor galopp och det var en stor bana. Det passar honom, säger Fredrik om fredagsklassen.

Han berömmer gärna sin tävlingskamrat sedan 1,5 år tillbaka.

– Jag har bara gott att säga om honom. En jättehärlig individ och stabil på tävlingsbanan. En härlig häst med mycket personlighet, säger Fredrik.

På väg upp

I år hoppas han att vidga vyerna ännu mer efter att ha haft några år med hästar i plantskola.
– Det är nog att alla broar börjar falla på plats nu. Jag har försökt att långsiktigt jobba mig hit. Förhoppningsvis ska jag ännu längre, säger han.
Samarbetet med flera ägare är på långsiktig basis och Fredrik planerar för framtiden.
– Jag skulle gärna ta en plats i landslaget och rida nån nationshoppning. Jag hoppas att det här bara är början och att jag kan hålla mig kvar på en stabil nivå. Sen får man hoppas att det räcker så långt som möjligt, säger Fredrik.
Utöver trion i Norge har Fredrik flera lovande hästar på väg upp. Bland annat några 7–9-åringar som lovar gott inför framtiden.

Isolerar förebyggande

Även Fredrik Spetz har valt att isolera de hästar som var med på meetinget i förebyggande syfte. De står nu uppstallade i ett annat stall.
– Det är för mig en självklarhet. De är isolerade i väntan på att se hur allting utvecklar sig. Vi tar det säkra före det osäkra.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.