Scandinavium

Gothenburg Horse Show hotat av restriktionerna

Deltagartaket vid offentliga sammankomster begränsas till 500 personer vid inomhusevenemang efter måndagens presskonferens med regeringen och Folkhälsomyndigheten gällande nya restriktioner. Åtgärderna kvarstår till mitten av februari och beslutet kommer att omprövas var 14:e dag. Det betyder att Gothenburg Horse Show som hålls den 23-27 februari är snubblande nära att ställas in.

Det är dock i nuläget inte klart vilka restriktioner som kommer att gälla mellan den 23 – 27 februari. Organisationen bakom Gothenburg Horse Show väljer därför att avvakta med besked om evenemanget kommer kunna genomföras eller tvingas ställas in.

Ny uppdatering från regeringen och Folkhälsomyndigheten förväntas komma den 24 januari och då tas också det definitiva beslutet om 2022 års tävlingar.

– Risken för att vi kommer behöva införa begräsningar av Gothenburg Horse Show är stora, och av respekt till våra samarbetspartners, ryttare, funktionärer och inte minst publik kan vi inte dra på ett beslut längre än till 24 januari. Samtidigt vill vi självklart inte ta ett förhastat beslut när det fortfarande finns en chans att vi kan genomföra Gothenburg Horse Show på ett bra sätt, säger tävlingsledare Tomas Torgersen.

– Vi är måna om att fortsätta vara en av ridsportvärldens viktigaste mötesplatser och att vara inkluderande och välkomnande, vilket gör det svårt att genomföra ett Gothenburg Horse Show med publika restriktioner.

Gothenburg Horse Show är en av världens ledande inomhustävlingar i ridsport och har sedan starten 1977 lockat över 70 000 besökare årligen. Evenemanget arrangeras av Got Event AB på uppdrag av FEI, det internationella ridsportförbundet, samt Svenska Ridsportförbundet. Vi samarbetar även med hästsportmässan EuroHorse i Svenska Mässan, där vi just nu för en tät dialog kring hur vi hanterar frågan.

Seminariedagen Hästföretagarforum, som arrangeras gemensamt av EuroHorse och Gothenburg Horse Show, kommer att genomföras den 24 februari, fysiskt eller digitalt.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.