Peder Fredricson och H&M Christian K tog hem Grand Prix klassen i Nemünster Foto: Kim C Lundin / Malin Henlöv

”Riktigt kul att vinna – speciellt Grand Prix”

För vinnare är resan hem från meeting lättare. Peder Fredricson summerar sin helg och Grand Prix seger på väg hem i lastbilen från Neumünster.

Winners are grinners

Uttrycket syftar på det breda leende som brukar pryda segrarens ansikte – oavsett idrottsgren eller tävling. Om Peder Fredricson ler brett efter sin seger i Neumünsters avslutande Grand Prix går inte att avgöra över telefon från hästlastbilen. Hans svar tyder dock på att det varit ett riktigt bra meeting för Peder Fredricson, tävlingsgroomen Malin Henlöv och hästarna.

Intervju

En klassisk sportfråga: Hur känns det så här några timmar efteråt?
– Det är alltid kul att vinna, att vinna Grand Prix är dessutom speciellt, menar Peder Fredricson.

Hur har H&M Christian K fungerat under helgen, var det bra känsla från starten på meetinget?
– Ja, det tycker jag, vi gjorde bara en 1,45-start i fredags men där var han felfri och kändes väldigt bra. Det gav mig en bra känsla men från det läget är det långt fram till att vinna. Det var bra motstånd, många bra ryttare för en CSI3*-tävling. Bara det gör det svårt nog att vinna.

Vad tyckte H&M Christian K om att vara igång igen?
– Några veckors vila har varit bra för honom. Men, han var väldigt nöjd med att följa med lastbilen, stå i centrum igen. Han är en mycket social häst och han gillar tävlingslivet, publiken och atmosfären. Så han var mer än nöjd med att få åka ut igen.

Det är mycket tryck i arenan Holstenhalle och publiken kommer nära, fungerade det bra för er?
– Det har varit fantastisk stämning, publikrekord här och det är väldigt roligt att rida under sådana förhållanden. Christian tar det där jättebra men visst fanns det ryttare vars hästar spände till lite. Man rider väldigt nära publiken och hoppar ända ut längs med sargen.

Du hade med påläggskalven och godkände hingsten Crusader Ice, hur gick det för honom?
– Han har känts jättefin under helgen och var felfri i sin första klass. I lördagens runda så tryckte han lite mot sargen på grund av publiken så vi rev stödet där. Allt annat löste han fint.

Var tävlar du härnäst?
Under nästa helg åker jag till norska Lilleström med H&M All In, Catch Me Not S och Zacramento för att tävla.

Hur känns det efter två starter med Zacramento?
– Bra men vi behöver lära känna varandra mycket mer, vi är bara i början och det tar sin tid.

Så till sist 10 000-kronors frågan….
Har det goda resultatet med H&M Christian K fått dig att ändra dig om världscupfinalen? Kan det bli en start i Göteborg?
– Jag har några tävlingar till att göra innan jag tar det slutgiltiga beslutet. Det var en jättebra start med Christian och en härlig seger. Det är för tidigt för att fatta några sådana beslut än.

Segerritten med tajta svängar

Großer Preis von Neumünster

🇸🇪 Peder Fredricson und H&M Christian K siegen im Großen Preis von den VR Classics Neumünster 🎉Platz🥈und 🥉 gehen an die Niederlande – wir gratulieren Willem Greve und Albert Zoer 💪🏼▶️ watch.clipmyhorse.tv/VRClassics_Neumuenster

Gepostet von ClipMyHorse.TV Deutschland am Sonntag, 17. Februar 2019

Resultat

Peder Fredricson: ”Riktigt spännande med Zacramento i stallet”

Peder Fredricsons VM-häst har hittat formen – seger

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.