olycka trafik räddningstjänsten skada bilar

Grovt vållande till annans död – hästtransport i frontalkrock

När en hästtransport frontalkrockade med en personbil på lördagsmorgonen dog en kvinna i 45-årsåldern och en man i 20-årsåldern.
Polisen rubricerar ärendet som grovt vållande till annans död.

En kvinna i 45-årsåldern och en man i 20-årsåldern omkom vid en svår trafikolycka som inträffade på länsväg 263, Sigtunavägen, vid Vreta, Håbo kommun koockan 7.25 på lördagsmorgonen .

– Det är en hästtransport och en personbil som har frontalkrockat, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisen region Mitt till tidningen Aftonbladet.

Kvinnan som omkom var förare av hästtransporten. En kvinna i 20-årsåldern som var passagerare i hästtransporten fördes till sjukhus med ambulanshelikopter. Omfattningen på hennes skador är ännu okänd.
– Intrycket för mina kollegor var att hon trots omständigheterna verkar ha klarat olyckan ganska bra, men det får sjukvården visa. Kvinnorna är släkt med varandra, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson på polisregion Mitt till tidningen DN.

Vid 13-tiden meddelade polisen att även personbilens förare avlidit, en man i 20-årsåldern. Båda dödsoffrens anhöriga har underrättats.

Hästen som färdades i hästtransporten fick inga svårare skador.

– Hästen har klarat sig bra. En veterinär har varit där och tittat till den, säger Jonas Fröjmark, ledningsoperatör på räddningstjänsten Mitt till Aftonbladet.

Grovt vållande till annans död

Polisen kommer att skriva en anmälan om grovt vållande till annans död.
Deras teori är att ett av fordonen har kommit över i fel körbana.

Platsen har dokumenterats för polisens utredning och vittnen är hörda. Fordonen har bärgats och ska genomgå teknisk undersökning.

Vägsträckan var hal och fick saneras. Vid 10-tiden fick också räddningstjänsten kallas in när ett bilbatteri började brinna. Under räddningsarbetet var det delvis totalstopp i trafiken.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.