En av de irländska ryttarna som bär gul armbindel på Stockholms Stadion är Tom Wachmann, som själv vunnit ponny-EM-medaljer för Irland och liksom Tiggy är junior, bara ett år äldre. Foto Cecilia Lönnell

Hedrar döda ponnyryttaren på Stockholms Stadion

Under Global Champions Tour på Stockholms Stadion hedrar de irländska ryttarna 15-åriga ponnyryttaren Tiggy Hancock genom att rida med gula armbindlar.
Tiggy omkom i onsdags i en träningsolycka med det irländska fälttävlanslaget för ponny.

Gult var den irländska ponnyryttaren Tiggy Hancocks favoritfärg. Därför rider i helgen de irländska ryttarna i Global Champions Tour på Stockholms Stadion med gula armbindlar för att hedra henne.

Hästfolket på Irland – och även en inom fälttävlansvärlden och ridsporten internationellt – hedrar minnet av Tiggy genom att lägga en gul ram på sina profilbilder på Facebook eller genom andra markeringar med färgen gult.

Tiggys familj var mycket aktiv inom ridsporten på Irland och under sitt 15-åriga liv hann Tiggy både vinna lagbrons i EM med det irländska ponnylaget och påbörja en karriär bland seniorerna med placering i CCI2* S just utanför pallen. Hon omkom i ett rotationsfall vid en olycka under en lagträning utanför Dublin i onsdags.

Tiggy Hancock begravs imorgon, måndag.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.