Horsetechföretaget tog storslam i entreprenörstävlingens final

Det blev dubbelseger för ridsportcoachen Rider’s Position i entreprenörstävlingen Venture Cup, när finalen gick igår kväll. Både seger i kategorin Best Traction och Publikens pris gick till företaget, som gör en digital coach som ger feedback på ryttarens sits i realtid.

Årets vinnare i Venture Cups Sverigefinal 2020 korades under tisdagseftermiddagen när Sverigefinalen för första gången livesändes digitalt.

– I år kan man se tre tydliga trender, det handlar om att rädda miljön, om att rädda liv och att AI har gjort sitt intåg i smarta coola lösningar. Alla de bidrag som varit med och tävlat har resulterat i att vi fått ut mycket mer mogna embryon, man har tvingats att finslipa sin affärsidé, ställts inför svåra frågor och ompröva sina ideér. Initiativet med Venture Cup innebär att vi får ut många fler företag på marknaden, säger juryns ordförande Christian Lauritzen.

VD för Rider’s Position är Mari Zetterqvist Blokhuis, som är ridlärare, sitsexpert och författare till boken Sitsskolan. Hon ansvarar för analysen av data från ryttare och för att arrangera workshops där utvecklingen av Rider’s Position Coach diskuteras med ryttare och tränare. Charlotta Mantell bidrar med sin kompetens som upplevelsedesigner/ UX och projektledare. I projektet arbetar hon med rekrytering av ryttare, framtagning av prototyp för demos, användargränssnitt, genomförande av demos och marknadsundersökningar. Christer Norström är teknologie doktor inom Datateknik på KTH och adjungerad professor vid KTH i Sakernas Internet och bidrar med dataanalyser.

Motiveringen till priset Best Traction 2020: Rider’s Position Coach

”Teamet har i ett tidigt skede skapat ett stort intresse för sin produkt och lyckats attrahera kunder redan innan de nått marknaden. Produkten är ett bevis på att teknik kan vara till stor nytta för både användare och utövare på många områden. Bolaget har en stor internationell arena med köpstarka kunder som kan ta dem till nästa nivå.”

Rider’s Position Coach vann även Publikens Pris i tävlingen.

 

Övriga vinnare i Venture Cup:

Årets Startup of the Year: PlasticFri

Game changer 2020: Plocka

Impact Maker 2020: PlasticFri

Beyond Academic 2020: Alpha Therapy Solutions

Rymdpriset 2020: Norbite

 

Venture Cups hemsida > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.