Ingen visste om Carolina skulle överleva efter ridolyckan

Det har gått mer än ett och ett halvt år sedan den svåra ridolyckan och Carolina är inte återställd ännu. Men kärleken till hästarna är oförändrad.
Här är hennes berättelse.

Carolina Lundin jobbade som ridinstruktör på Gömmargårdens ridskola, var en skicklig dressyrryttare och hade ridit hela sitt liv, när olyckan hände som förändrade allt.

Den 4:e januari 2018 tränade hon dressyr med sin häst på utebanan, när den snubblade och gick omkull – över Carolina.

– I fallet slog jag huvudet väldigt hårt i marken, och fick 500 kg häst över mig. Min armbåge och käke gick urled, och mitt knä fick en rejäl skada. När ambulansen kom andades jag inte och jag blev intuberad. Jag hamnade i koma, för att min kropp var så skadad och jag förblev i koma i 10 dagar. Det var väldigt osäkert om jag skulle överleva, berättar Carolina själv.

– Många frågar om jag hade hjälm, och om jag red vilt. Ja, jag hade hjälm. Nej, jag red inte vilt. Det var helt under kontroll, men olyckan var framme. Jag har ridit sedan jag var 6 år, blivit kursetta på ridledarkursen på Strömsholms ridskola 2012, och tävlat framgångsrikt med min häst. Jag var en duktig ryttare.

Det krävdes en lång rehabilitering och hon är inte återställd än.
– Jag vistades på Danderyds sjukhus större delen av 2018, för jag blev halvsidesförlamad och såg väldigt dåligt efter olyckan.


Nu har Carolina fått tillbaka all rörlighet och synen är återställd. Hon har dock fortfarande problem med balansen och rösten är svagare än innan olyckan.

– Trots det som hänt mig är hästar fortfarande det bästa jag vet! Och för några månader sedan fick min häst ett litet föl!

Läs hennes berättelse på Gömmargårdens hemsida > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.