Internationella ridsportförbundet FEI ger sig in i spelvärlden – tävla mot Ingrid Klimke

Nu kommer ridsportvärldens FIFA, ett realistiskt ridsportspel med autentiska tävlingar, banbyggare och ryttare – sanktionerat och brandat av FEI.

FEI Equestriad™ World Tour som släpps i maj ska vara ett realistiskt ridsportspel för hästälskare i alla åldrar. Man menar att den potentiella målgruppen är tre miljarder spelare i 175 länder.

Spelet simulerar en fälttävlan där man deltar i dressyr, terräng och hoppning. FEI har tecknat ett femårigt licensavtal med den australiensiska spelutvecklaren GoGallop Studios som ger dem rättighet att använda FEI:s namn och namn på förbundets turneringar och tävlingar. Spelet som lanserades i november förra året har hittills laddats ner 1,4 miljoner gånger.

Man planerar också att släppa FEI-märkta hopp- och dressyrtävlingar i spelet.

FEI hoppas att spelet ska ge bättre möjlighet att kommunicera med yngre generationer och förmedla kunskap i horsemanship och hästvälfärd.

Fälttävlan i Kentucky, Burghley, Badminton och Adelaide finns med i spelet, med banbyggare som Mike Etherington-Smith, Captain Mark Phillips och Ian Stark, såväl som ryttare som Tysklands Ingrid Klimke och hennes landsman trefaldiga OS-guldmedaljören Michael Jung.

Till skillnad från tidigare spel med hästar som utspelat sig i fantasivärldar är det här spelet autentiskt och realistiskt.

Spelet är tillgängligt via Appstore och Google Play.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.