Irma Karlsson här på världscuphästen Ida van den Bisschop. Foto Kim C Lundin

Irma Karlsson efter revanschen: ”Jätteglad för mina hästar”

Irma Karlsson om besvikelsen efter omgång två av världscupfinalen, sitt nya tränarsamarbete och sina hästar. Och den sköna revanschen i Gothenburg Trophy.

Världscupfinalens andra runda blev en besvikelse för Irma Karlsson. Finalen är nu över för hennes del, då hon och Ida van den Bisschop stannade ut sig i den andra rundan.
Men i Gothenburg Trophy fick Irma upprättelse med Chacconu. Efter en grymt snygg omhoppning ledde hon före Stephanie Holmén och ”Sparven” Flip’s Little Sparrow, när Rolf-Göran Bengtsson och annars inte supersnabbe Casallsonen Oak Grove’s Carlyle plötsligt fick luft under hovarna och klippte till med en två sekunder snabbare ritt.
Steffi och Irma var efteråt överens om att det var okej att Rolf vann – ”han har inte lika många år på sig att rida Gothenburg Trophy”… Men de gick inte så långt som att likt tidningen GP säga ”Både framtiden (Irma Karlsson) och dåtiden (Rolf-Göran Bengtsson)”. Rolf tillhör i högsta grad den närmaste framtiden och vi lär se honom vinna snart igen.

Vi fick en pratstund med Irma efter den sköna revanschen:

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.