Bloggaren kommenterade domen i ett inlägg på Facebook. Det plockades dock ner efter en stund. Foto: Fredrik Jonsving

Kända hästbloggaren efter domen: ”Utreder överklagan”

Den kända hästbloggare som dömts till nio månaders avstängning efter att ha åkt till tävling trots misstänkt virusabort på gården har avböjt alla kommentarer. I ett inlägg på Facebook – som fick ligga en halvtimme innan det plockades bort – kommenterar bloggaren dock delar av beslutet.

”Disciplinnämnden har beslutat att stänga av mig i nio månaders och NN (ryttaren) i sex månader på grund av att vi åkte på tävling kort efter att att ett sto kastat ett dött föl i en stor beteshage några hundra meter från vårt stall. Hästen gick på bete”, skrev hästbloggaren.

Personen uppger också att anmälan kommer sig av att folk i en lokal Facebookgrupp hetsat varandra att anmäla ryttarens medverkan och att det var Ridsportförbundet som senare anmälde föräldern, tillika hästbloggaren, till disciplinnämnden i egenskap av hästägare.

Inlägget fick snabbt många reaktioner i sociala medier och plockades sedan ner av bloggaren. Personen har också påtalat att man, på grund av en eventuell överklagan, inte kan kommentera fallet.

”Vi delar inte disciplinnämndens uppfattning. Vi tycker att straffen är mycket hårda, man vi får tills vidare respektera deras beslut”, skrev bloggaren i det nedplockade inlägget.

Känd hästprofil stängs av i nio månader

Disciplinnämndens beslut gällande hästprofilen

Disciplinnämndens beslut gällande ryttaren

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.