Hästköpet visade sig inte alls vara vad Lisa tänkte. Foto: Fredrik Jonsving

Köpte häst för 300 000 – håller inte för tävling

Just nu håller SVT:s Plus på med en granskning av hästköp som gått fel. För Lisa Lindroth blev just hästköpet en äkta mardröm. 300 000 kronors-hästen bedöms inte hålla som tävlingshäst.

Lisa berättar för Plus att hästen Junior var tänkt att användas som dressyrhäst. Nu verkar drömmen ha gått i kras.

–  Det var som ett slag i ansiktet, berättar Lisa Lindroth för SVT:s konsumentredaktion Plus.

Hästen klarade dock besiktningen.

– Jag litade till hundra procent på både säljaren och veterinären. Jag trodde inte att det fanns någonting. Det var ett standardavtal vi skrev på och jag var helt säker på att allt var helt okej med hästen, säger Lisa.

Viss skadehistorik hade hon fått meddelat av säljaren. Det handlade bland annat om hovbölder, uppger SVT. Men när hästen togs till en annan veterinär fick Lisa tag i hela journalen. Hästen hade så väl artros som problem med tänderna och kissing spines.

– Jag blev först väldigt ledsen men sen blir man ju arg och jättebesviken på säljaren, men också på veterinären som inte har meddelat mig om det här. Det var jättejobbigt att höra, säger hon till Plus.

Familjen och säljaren ligger nu i tvist med varandra rättsligt. Säljaren har valt att avböja kommentarer med hänvisning till tvisten, uppger Plus. Säljarens advokat hänvisar dock till köpekontraktet där det ska stå att köparen sett hästens journaler. Du hittar plus inslag via denna länk.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.