Lastbil kraschade in i hästbussen – Grand Prixryttarens häst fick avlivas på plats

Grand Prixryttaren Joanna Robinson från Finland förlorade en av sina hästar när en lastbil kraschade in i hästbussen med full kraft.

Den finska Grand Prixryttaren Joanna Robinson var på väg att flytta hästar till sin nya anläggning i Holland och var med sin hästskötare på motorvägen i södra Frankrike med fem hästar i bussen när de drabbades av punktering. De väntade på hjälp när en lastbil kraschade in i dem med full fart. Ändå hade de ställt ut varningstriangel och hade varningsblinkers på.

Hennes 6-åriga PRE-häst Leo fick avlivas på plats. Hästarna Glam och Dundee skadades allvarligt, Snoopy och Azúcar skadades lindrigt. Hennes Grand Prixhäst San Coco di Amore var inte med i lastbilen utan fanns redan i stallet i Holland.

”Jag och Silja är ganska uppskakade och det värker i hela kroppen. Det känns som världens värsta baksmälla”, skriver Joanna Robinson på Facebook.

”Precis innan smällen oroade vi oss över alla lastbilar som körde förbi i hög hastighet. Till och med när polisen kommit till platsen körde folk i full fart förbi olycksplatsen och tutade”.

”Om jag kan få människor att tänka på sitt beteende på vägarna är det värt att dela”, säger Joanna Robinson om klippet som hon lagt ut på Facebook.

Se det här > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.