Lisen Bratt Fredricson vill se professionalisering och bättre stöttning för arrangörer

Ridsportförbundet måste stötta tävlingsarrangörerna bättre och det behövs en tydligare uppdelning mellan de som har sporten som sitt yrke och de som rider för nöjes skull, säger Lisen Bratt Fredricson i en stor intervju i DN i helgen.

I en stor intervju i Dagens Nyheter i helgen berättar Lisen Bratt Fredricson bland annat om hur Grevlundagården har fått jobba under coronakrisen och om den nya, växande digitala försäljningen av hästar.

Men hon tar också upp vad hon tycker är viktigt för framtiden och uppmanar Svenska Ridsportförbundet att bättre stötta tävlingsverksamheten. Hon vill se ett lyft för tävlandet i Sverige.

– Det är en viktig framtidsfråga, och här har förbundet en stor och avgörande roll. Ridsportförbundet måste stötta arrangörerna så att vi både kan förenkla och förbättra våra tävlingar, säger hon i DN.

Hon tar också upp sådant som fungerar dåligt, exempelvis det nya systemet i TDB som är alltför komplicerat.

– Dessutom är det väldigt mycket pekpinnar och regler som talar om hur tävlingsarrangörerna ska agera. Ofta leder det till stora kostnader som gör att det är svårt att få det att gå runt, säger hon i DN.

Lisen menar att om vi satsar mer på tävlingarna här i Sverige kommer hela sporten att utvecklas. Även om de i den högsta eliten måste fortsätta att resa för att tävla kan mycket mer göras på hemmaplan.
vad som nu görs.

Hon tar också upp frågan om att professionalisera de yrkesverksamma inom ridsporten.

– Det här får inte tolkas som att jag bara bryr mig om eliten. Ridsporten ska vara för alla. Alla ska känna sig välkomna, och det får inte bli ett elitistiskt tänkande. Den verksamhet som bedrivs på ridskolorna är otroligt viktig.

– Men det som är viktigt för ridskoleelever skiljer sig åt mot vad som är viktigt för ryttare som har sporten som sitt levebröd. Det är därför jag vill se en förändring.

Läs hela artikeln i DN (låst) > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.