polis olycka trafik brott vanvård misshandel djurskydd

Lös häst på vägen – tappad ryttare efterlyst

Polisens ledningscentral fick strax innan midnatt samtal från allmänhet som berättar att man varit nära att köra på en lösspringande häst som sedan försvann. Polisen har under natten sökt av området med både hund och helikopter för att hitta hästens ryttare – men även hästen som försvunnit.

Nu vädjar man till allmänheten att ta kontakt om man vet vems hästen kan vara.

Det rör sig om en svart eller brun häst med sadel och träns på sig. Ingen ryttare synlig. Hästen uppges eventuellt ha försvunnit i riktning mot Snöfleboda.

Detta uppges ha inträffat på landsväg LV584 mellan Vilshult och Kyrkhult runt klockan 23.25.

Polisen kan ej utesluta att det rör sig om en ryttare som fallit av sin häst och har därför under natten sökt av området med ett stort antal patruller. Sökandet har genomförts med såväl polishund som helikopter. Ingen häst eller ryttare anträffad.

Polispatruller har varit i kontakt med hästägare i området. Ingen känns vid händelsen, och ingen häst är inrapporterad saknad i området.

Vi vädjar nu till allmänhet som är boende i Kyrkhult med omnejd att höra av sig om man vet vems hästen kan vara, samt att hästägare kontrollerar om man själv saknar någon av sina hästar.

Om man tror sig ha uppgifter om händelsen så vill vi att man ringer polisen på 112.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.