Henrik von Eckerman och Tovek's Mary Lou vann världscupen vid Jumping Amsterdam 2019. Foto Kim C Lundin

Miljonseger för Henrik von Eckerman i Rolex Grand Prix

Henrik von Eckerman och Tovek’s Mary Lou vann idag Rolex Grand Prix i Royal Windsor där man delade på 5,3 miljoner kronor i prispengar.

Idag vann Henrik von Eckerman och Tovek’s Mary Lou Rolex Grand Prix i Royal Windsor och cirka 1,3 miljoner i prispengar. Peder Fredricson och H&M All In blev sjua i klassen vilket gav drygt 200.000 kronor.

Henrik ”kunde inte vara mer nöjd” med Mary Lou, säger han. De har haft en fantastisk säsong och lyckats särskilt bra i Rolex Grand Prix.De vann i Rolex Grand Prix Dutch Masters för en tid sedan och nu alltså seger igen i Royal Windsor.

– Jag hoppade över omhoppningen på lördagen för att spara henne, berättar Henrik efter segern.

– Den första rundan var inte den svåraste. Men jag tror att hindren låg lite högre i omhoppningen för det var många bommar som föll. Jag hade tur, bommarna rullade i hållarna på hinder nummer två, men låg kvar.

Se Henriks vinnande omhoppning:

Tvåa blev Simon Delestre, Frankrike, med Hermes Ryan, trea brittiske William Funnel med Billy Diamo.
Det blev några verkliga favoritfall i klassen, då både Steve Guerdat med Bianca, gårdagens segrare i 1.50 Guy Williams med Rouge de Ravel, Kevin Staut med Nilan D’Elle och Pieter Devos med Espoir utgick. Gårdagens tvåa, Tiffany Foster, uteslöts.

Henrik och Tovek’s Mary Lou vid segern i Dutch Masters. Foto Ashley Neuhof/Rolex Grand Slam

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.