Död av morotsöverdos

Död av morotsöverdos – förlorade sin häst efter inbrott

En brittisk hästägare har förlorat sin häst i en morotsöverdos. Vid ett inbrott i inackorderingsstallet gav de hästen 20 kg morötter som sysselsättning.

Stallinbrott i Leeds

Det var under ett inbrott som tjuvarna gav hästägarens häst en hel säck med 20 kg morötter. Det blev en morotsöverdos. Tanken var att det skulle hålla hästen sysselsatt medan tjuvarna stal fodersäckar till ett värde av några hundra pund. Connemarastoet  var fyra år gammal och hade varit hos sin 24-åriga hästägare sedan hon var 16 månader.

Det var ägaren som dagen efter inbrottet fann den tömda säcken i stoets box. Hon märkte också tämligen omgående att stoet inte mådde bra. I vanliga fall en pigg och livlig häst, nu matt och håglös.
Det blev ett veterinärbesök med antibiotika som behandling men det hjälpte inte. Några dagar senare hade stoet försämrats igen.

Nu blev stoet uppstallad på klinik för vidare undersökning där hon fick blodtransfusioner. Noggrannare undersökning med endoskop visade att stoets tarmludd och matstrupe hade skadats allvarligt av det höga sockerinnehållet i morötterna. Hon kunde inte längre dricka och äta utan svår smärta och det gjorde att hon tynade bort.  Efter tre veckors kämpande togs det tunga beslutet att avliva stoet.  Allt på grund av 20 kg morötter.

Kvar med veterinärräkning

Hästägaren arbetar på inackorderingstallet och står nu med en veterinärnota på £3000 som är svår att betala. Hon förlorade sin häst och står kvar med en tung nota. Nu har hon bett om hjälp på nätet för att samla in pengar till räkningen.

Crowdfunding på JustGiving

Källa: Daily Mail

Forsberg: ”Med en duns drog Aragorn sitt sista andetag”

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.