Sofi Bonde

Musikalisk hästtjej

Hon kommer från en hästfamilj och ­tävlade som yngre. Idag är hästarna en hobby och musiken är hennes liv.

Musikern Sofi Bonde kommer från en hästfamilj, men valde tidigt att satsa på musiken.
– Både mamma och mormor red mycket. Min mormor hade lite hästar som jag fick rida på och hon red in i det sista.
– Men hästlivet tar mycket tid, man måste vara dedikerad. Jag tävlade fram tills jag var 16-17, men senare i livet har det varit mer av en hobby.
– Jag har alltid hållit på med musik och det tog över. Men en gång hästtjej, alltid hästtjej. Man är alltid lite kär i det där livet.

Sofis föräldrar träffades på Falsterbo Horse Show och även hennes pappa har en hästanknytning. Han är uppvuxen på Katrinedal där hans brorsdotter Katarina Bonde idag driver ridanläggning med kurser och hoppträning.

Skrivit musik för kända tv-serier

Sofi Bonde har bott utomlands i flera omgångar, i Paris, London i många år i Los Angeles.
– Jag släppte min första skiva när jag var 23 år, berättar hon.
Hennes singel Little Things toppade listan på Sveriges Radio P4 i flera månader.

Efter det började hon skriva mer musik själv och när hon bodde i London började hon samarbeta med flera kända musiker och låtskrivare och det ledde henne till Los Angeles där hon blev kvar i tolv år.
Där etablerade hon sig som låtskrivare för film och tv och har gjort låtar till en lång rad amerikanska TV-serier, som Entourage, Vampire Diaries, 90210, The Hills, The City och Melrose Place samt filmen When In Rome. Hon har också skrivit för Netflix och serien Greenhouse Academy.

Hon har också skrivit mycket musik som aldrig släppts.
– Det är lite så, ”the numbers game”, man skriver väldigt mycket som aldrig har släppts. Då och då är det något som når hela vägen.
I somras släppte hon låten Angels Above, som hittills har nått en halv miljon strömningar. Den är den första singeln från ett album som ska komma nästa år. Under hösten släpps ytterligare en låt.

Tufft i coronatiderna

Nu har det varit tuffa tider för alla artister och så även för Sofi. Men som många andra kreativa människor har hon hittat sätt att ändå nå ut. På hennes instagramkonto kan man se olika vänners versioner av Angels Above och hon har också gjort spelningar tillsammans med kollegor.
– Då kan man göra väldigt internationella saker, jag kan sitta här i Sverige och någon annan i Los Angeles.
Det är dock ingenting som skapar intäkter.
– Vi gör det för att vi tycker det är roligt, säger Sofi.

 

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.