Nå målen med hållbara glada hästar – clinic med Eva-Karin Oscarsson och Sylve Söderstrand

En ny duo i form av dressyrnestorn Eva-Karin Oscarsson och hopptränaren och före detta landslagsledaren Sylve Söderstrand kommer att ge en clinic i mars – rubriken är ”Gör grundjobbet och nå resultat”.

Eva-Karin Oscarsson är dressyrtränare A, har bland annat ridit ett OS och tre VM och är tränare för bland andra Ulla Håkanson. Hon har elever på alla nivåer från LB till Grand Prix och anses av många vara bäst i Sverige när det gäller grundridningen. Under ett tiotal år var hon huvudlärare i dressyr på Strömsholm.

Men Eva-Karin har själv – vilket kanske inte alla vet – även ridit svår hoppning och i en aktuell clinic på Stall Kumlatofta teamar hon med hoppningens tidigare förbundskapten Sylve Söderstrand, verksam som internationell hopptränare, i en clinic för ryttare inom alla discipliner.

Rubriken är ”Gör grundjobbet och nå resultat” och de kommer att fokusera på hur man sätter mål och planerar för att höja sin och hästens prestationsnivå oavsett vilket mål man har. Men viktigt är att målet anpassas till hästen, för att få hållbara, glada hästar som vill prestera.

På clinicen medverkar bland andra Ulla Håkanson och vi ser ”hästbyten” i form av hoppryttaren och A-tränaren Ann-Sofie Oscarsson som kommer att rida en dressyrhäst och dressyrtränaren och Grand Prixryttaren Lotta Pettersson som kommer att rida en hopphäst. Bland övriga ekipage får vi även se Eva-Karins elev Hanna Persson som med sin arabhäst är på väg upp mot Grand Prix.

Länk till mer info och anmälan > > >

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.