De 20 bästa ryttarna bjuds in till Volkswagen cup. Kanske får publiken se hela den här VM-trion bestående av Peder Fredricson, Henrik von Eckermann och Malin Baryard Johnsson. Foto: Kim C Lundin

Nationella stortävlingen till Stockholm

Volkswagen Grand Prix som avgjorts på olika platser i Sverige under åren kommer till Stockholm. Tävlingen avgörs i juni och de 20 bästa seniorryttarna i Sverige får en inbjudan.

Det är under Longines Global Champions Tour Stockholm & Stockholm Horse Week den 13 till 16 juni som den nationella stortävlingen ska genomföras – tillsammans med mängder av andra evenemang på Stockholms Stadion.

– Vi är superglada över att kunna förstärka programmet ytterligare. Det här är en etablerad tävling som håller en hög klass och bland tidigare vinnare hittar vi bland annat Peder Fredricson, säger Sara Johansson, tävlingsledare, i ett pressmeddelande.

Stort utbud

Tävlingen rids med hinderhöjd 145 och innefattar en omhoppning.

– Vår målsättning är att kunna bygga upp Stockholm Horse Week succesivt över tid. Den nationella klassen med Volkswagen Stockholm är en del i detta och en bra början. Vi satsar på att fler av våra svenska ryttare ska få chans att rida i den fantastiska miljön som Stadion erbjuder, säger Johan Pagerup, vd för Stockholm Horse Week.

Utöver tävlingar i Global Champions League och Global Champions Tour utlovas också både andra internationella och nationella drabbningar, samt clinics och mässa.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.