Ny tv-serie om hästar

I en ny youtubeserie om hästarnas välgörande kraft får vi följa fyra unga utövare inom trav- och galoppsporten.

En ny youtubeserie, som är producerad inom ramen för Gilla Häst, en satsning som Hästnäringens Nationella Stiftelse står bakom och som handlar om att stärka hästens roll i samhället, vill få fler att se att hästar gör skillnad.

Tro, hopp & hästar kommer till att börja med visas i sex avsnitt på Youtube och på Gilla Hästs sociala kanaler och i varje avsnitt får vi följa fyra unga personer med hästar som livsstil och passion. Det är travtränaren och uppfödaren Simon Wall, hästskötaren och kusken Matilda Persson, uppfödaren och travkusken Rebecca Dahlén och galopptränaren Julian McLaren. Rustade med varsin 360-kamera får vi en exklusiv inblick i deras vardag, följa dem i med- och motgång och ta del av på vilket sätt hästarna har gjort och gör skillnad i deras liv.

– Förutom att det känns spännande att föra in 360-kameratekniken i reality-tv-världen, så är de här fyra fantastiska människorna bästa tänkbara ambassadörer för det som Gilla Häst handlar om – välgörande hästkrafter, säger Jessica Ortiz Bergström som är producent för serien.
– Vi som gillar häst, vet redan att vi människor mår bra av att umgås med hästar, men vi behöver nå ut med det till fler. Och det önskar vi att ”Tro, hopp & hästar” kan bidra till.

Se trailer för Tro, hopp & hästar på Youtube https://www.youtube.com/watch?v=vy0b1JoQ6ZI

Sändningsdatum för avsnitten:
Avsnitt 1   26/12
Avsnitt 2   28/12
Avsnitt 3   30/12
Avsnitt 4   1/1–2020
Avsnitt 5   3/1–2020
Avsnitt 6   5/1–2020

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.