Inget vattentramp för Henrik von Eckermann och felfritt, Peder Fredricson felfri till svenska fans jubel Foto: Kim Lundin

Peder och Henrik avancerade – Maher i ledning

Efter första finalrundan ligger de svenska ryttarna bättre till, felfritt och snabbt var det som gällde. Ben Maher och Explosion darrade inte utan Explosion W fortsatte felfritt.

De gör upp på en bana på 1,60-höjd över tolv hinder och 15 språng där de bästa går vidare till en andra omgång. Den första rundan blev händelserik och sex red felfritt medan två gick i mål på tidsfel. Andra drog ner flera hinder, Frank Schuttert tog med sig trekombinationen och valde att avsluta.

Peder Fredricson låg på tionde plats med H&M All In. En runda utan darr på någon bom säkrade hans resultat på 8 fel vidare, nu på sjätte plats.

Peder Fredricson och H&M All In gick felfritt i sedvanlig stil

Henrik von Eckermann valde att låta Toveks Mary Lou gå fram och titta på vattengraven som de varit i två gånger tidigare.

När det blev dags för vattengraven, hinder nr 7 i banan, tog Henrik inga chanser utan använde spöet så att publiken på plats gav ett samfällt förfärat utrop i från sig. Det gav resultat, Mary Lou tog i och hoppade rent på vattnet.

De avslutade sedan felfritt

Henrik von Eckermann ligger nu på femte plats inför andra omgången som startar 15:30.

Ledande Ben Maher med Explosion W och Martin Fuchs med Clooney red båda felfritt medan Jos Verlooy med Igor rev. Stark är också DSP Alice med Simone Blum på fjärde plats inför andra rundan.

Banskiss round A

Startlista runda A

Ställning

Banskiss round B

SVT sänder
12.45-17.00 i SVT1. Hoppning, individuell final.

Start- och resultatlistor samt ställning

EM webbsida
SVT Play  EM-sändningar
FEI:s livesändning
FEI Youtube
Tidsprogram EM – alla grenar

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.