Foto: Fredrik Jonsving

Polisen stoppade skåpbil full med sadlar – om stöldvågen i Västsverige

En stor artikel i DN berättar om stöldvågen i Västsverige där mängder av sadlar stulits. Polisen stoppade en vit skåpbil full med sadlar och en man döms till fängelse. Men tar det slut där?

DN berättar i en stor artikel om sadelstölderna i Västsverige och bland annat om hur man utanför Trollhättan stoppade en vit skåpbil där man hittade sex sadlar. En man anhölls och dömdes till fängelse i tre månader. Det är bara ett i raden av alla ärenden som har att göra med sadelstölder på västkusten.
I artikeln intervjuas Karolina Malmlöv, som arbetar med försäkringar och försöker skapa ett internationellt register över alla sadlar som finns. Ännu så länge innehåller det bara några tusen sadlar.

– Alla sadlar har ett unikt nummer, så den delen är redan ordnad. Jag försöker få tillverkare och säljare att registrera sig hos mig från början, så att alla kan se att sadeln de köper verkligen hör till den som säljer den, och inte är stöldgods, säger hon i DN.

Stöldgods lämnar oftast landet.
– Svenska sadlar säljs i Tyskland, italienska i Sverige. Just därför vill jag skapa en global tjänst, säger Karolina.

Nu hoppas man att stölderna i Västsverige är över.

– Efter gripandet utanför Trollhättan har vågen upphört. Vi har inte haft några fall sedan dess, säger Niklas Rånge som är analytiker på polisens brottssamordning i Halland till DN.

Läs mer hos DN:

Polisen stoppade skåpbil full med sadlar > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.