polis olycka trafik brott vanvård misshandel djurskydd

Polisrazzia på hästtävling – nu kritiseras polisen

Förra veckan genomförde den danska polisen en razzia på hästtävlingarna World Tölt i Odense. Nu framförs omfattande kritik mot polisen för att man bötfällt personer som kört hästbussar med dragkrok men utan släp.

Under hästtävlingarna World Tölt i Odense förra veckan genomförde den danska polisen en razzia mot de personer som kommit dit med olika hästtransporter. Enligt flera källor delades det ut böter till personer som kört B-kortsbussar med dragkrok men utan släp och man kritiserar nu polisen för att ha delat ut felaktiga böter, skriver ridehesten.com.

Polisen tillbakavisar kritiken och menar att de böter de delat ut har handlat om andra saker och att man har bemött mindre förseelser med endast tillsägelser och rekommendationer.

– Vi vill poängtera att det inte är korrekt att vi har utfärdat vite för detta. Det kan inte ligga till grund för vite och vi har därför bara utdömt böter för annat. Vi vill poängtera att vi gör detta enbart för att se till att folk följer trafikreglerna och för att djuren som transporteras mår bra. Dessutom kom flera av personerna som hade begått mindre brott helt enkelt undan med en rekommendation att rätta till det, eftersom vi väl förstår att människor inte alltid har brutit mot lagen med flit. Vi gör allt vi kan för en bra dialog kring lagstiftningen och du är alltid välkommen att kontakta oss, säger Henrik Salk från Tungvognscenter Nord / Færdselspolitiet, som var en av de som var närvarande vid tillslaget.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.