Oskar Nilsson och Sofia Rågenklint leder programmet. Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Premiär för programmet ”Fråga veterinären” – ställ din fråga

Nu börjar en nytt programformat om våra husdjurs hälsa TV-programmet ”Fråga veterinären”. Skicka in din fråga och utmana programmets veterinär Oskar Nilsson.

I programmet ”Fråga veterinären” ger programledaren Sofia Rågenklint och veterinären Oskar Nilsson tittarna tips och råd om våra husdjur. Som ett Fråga doktorn fast för djur helt enkelt.

Fråga veterinären bjuder på inspiration och kunskap om husdjur. Programmet ger även hopp och tips för dem vars husdjur drabbats av sjukdom eller olycka. Och det rör sig om alltifrån guldfiskar till hästar.

Programledare Sofia Rågenklint har många djurprogram på sin meritlista: Djurvänner, Djurhjälpen och Djursjukhuset för att nämna några. Och hon har själv bott på landet med djur som en självklar del av vardagen.

− Nu ska våra tittare och jag få lära oss ännu mer om deras hälsa med hjälp av vår veterinär Oskar. Det ska bli så roligt att få leda programmet, säger Sofia Rågenklint.

Oskar Nilsson, till vardags chefsveterinär vid djursjukhuset i Sundsvall, är laddad inför uppgiften som sakkunnig i programmet:

− Det ska såklart bli spännande men också lite nervöst att jobba med tv. Det är helt nytt för mig, säger Oskar Nilsson.

− Jag älskar verkligen mitt yrke även om det är tufft och stressigt ibland. Djur ger så oerhört mycket till oss människor på många olika plan, säger Oskar.

Tittarna kan skicka sina frågor till programmet på adressen fragaveterinaren@svt.se.

− Hoppas verkligen att folk tar tillfället i akt att ställa massor av frågor, om både vanliga och ovanliga djur och sjukdomar så att jag får något att bita i, säger Oskar Nilsson.

Programmet ”Fråga veterinären” sänds i 12 delar à 30 minuter.
Premiär onsdag 20 februari kl 20.00 i SVT2 och på SVT Play kl 02.00
Källa: SVT Presstjänst

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.