Foto Fredrik Jonsving

Priserna på ryttarlicenser sänks

Svenska Ridsportförbundets förbundsstyrelse har beslutat att subventionera priserna på ryttarlicenser och förbundslegitimationen inför tävlingssäsongen 2022.

Pandemin har varit en utmanande tid för många. För Svenska Ridsportförbundet har tävlingsverksamheten påverkats mycket, där antalet starter för 2020 låg på omkring 60 procent jämfört med 2019. Tävlingar är en viktig inkomstkälla för många föreningar och förbundet subventionerar nu priset på 2022 års ryttarlicenser och förbundslegitimationen för att underlätta för arrangörer att fylla startfälten och därmed stärka sin ekonomi. Priserna sänks med omkring 30 procent jämfört med priserna för 2021, en licens för senior kommer exempelvis att kosta 600 kronor istället för 835 kronor.

– Vi är så glada över att komma med denna härliga nyhet inför nästa års tävlingssäsong. Med subventionerade licenser hoppas vi locka både rutinerade och nya tävlande ut på tävlingsbanorna samtidigt som våra fantastiska arrangörer får möjlighet att stärka sin ekonomi med fulla startfält, säger Svenska Ridsportförbundets ordförande Ulf Brömster.

De subventionerade priserna är möjliga tack vare det återstartsstöd som regeringen stöttar idrottsrörelsen med. Svenska Ridsportförbundet kommer längre fram även att erbjuda föreningar återstartsstöd, riktat mot både bredd- och tävlingsverksamhet.

– Det är många, både tävlande och publik, som längtat tillbaka till tävlingsbanorna och vi hoppas nu på en riktig nystart med en fantastisk tävlingssäsong full av aktivitet för 2022, säger Ulf Brömster.

Licenserna för 2022 börjar säljas 1 november 2021. De nya priserna gäller för Årslicens Barn/Junior/Senior 2022, Årslicens lektionsryttare Barn/Junior/Senior 2022 samt Förbundslegitimation 2022.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.