Ridklubben nominerad till RF-pris för sitt värdegrundsarbete

Hufvudsta ridklubb är som en av tre idrottsföreningar nominerad till RF-SISU Stockholms utmärkelse Årets barn- och ungdomsförening för värdegrundsarbetet som har skapat ett öppnare och mer respektfullt klimat i klubben.

Hufvudsta Ridklubb är nominerade till RF-SISU Stockholms utmärkelse Årets barn- och ungdomsförening för sitt värdegrundsarbete.

– Mycket har hänt sedan vårt senaste värdegrundsarbete för fem år sedan, framför allt hur mycket barn och ungdomar använder sociala medier, säger ordföranden Anna-Karin Persson på RF-SISU Stockholms hemsida.

– När vi gjorde vårt senaste värdegrundsarbete pratade vi om vikten av goda förebilder. Nu är de barnen äldre och det har kommit nya barn och nya konstellationer, säger Anna-Karin Persson.

– Hur barnen använder sociala medier i dag har ökat vikten av föräldrar och ledares medvetenhet hur detta påverkar barnen positivt och negativt. Nästan alla är på sociala medier och mycket utgår från det. Många är beroende av att bli bekräftade på nätet hela tiden.

När föreningen höll en workshop i inledningen av värdegrundsarbetet tillsammans med 50 barn och 30 föräldrar var detta några av punkterna som lyftes:

✔️Vi lämnar ingen utanför utan bjuder in till gemenskap
✔️Vi vågar säga ifrån om vi ser något som inte känns bra
✔️När andra lyckas är vi glada för deras skull och visar det
✔️Behandla andra som du vill bli behandlad själv.
✔️Det är ingen ursäkt att vara vuxen om man uppför sig illa

Ett år senare har mycket förändrats.

– Stämningen är väldigt bra och det är stor skillnad mot förra året. Det är ett öppnare klimat, om något händer drar vi inte på saker. Lägger någon upp en bild på Instagram som inte känns bra ska man sms:a direkt. Får man inte tag på den personen så ska man kontakta en ledare. Det som händer på nätet är utanför vår kontroll, men det måste ändå hanteras för det rör barn och ungdomar som är hos oss, säger Anna-Karin Persson.

Läs hela texten hos RF-SISU Stockholm > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.