Peder-Fredricson---H&M-Christian-K-Foto Fredrik Jonsving

Seger för Peder i finalen av Stockholm Horse Week

Peder Fredricson och Christian K segrade i Stockholm Horse Weeks sista klass, 1.55 med 45 hundradelar till godo på tvåan Ben Maher.

Den sista klassen i Stockholm Horse Week var en spännande 1.55 med omhoppning. I denna klass deltog endast tre tävlande för Sverige – Fredrik Spetz med Dustin, Peder Fredricson med H&M Christian K och Henrik von Eckerman med Que Bueno de Hus Z.

Fredrik fick ett nerslag i en annars mycket fin runda. Henrik och Peder gick till omhoppning.

Henrik von Eckerman, Mark McAuley med Valentino Tuiliere, Harrie Smolders med Cas och Kim Emmen med Delvaux satsade allt i omhoppningen men fick varsitt nerslag – men det var ändå Ben Maher med Tic Tac som var klart snabbast i klassen när det blev Peder Fredricsons tur att rida. Edwina Tops-Alexander med Veronese Teamjoy och Michael Whitaker  med Valmy de Lande var felfria men kunde inte slå Ben Mahers tid. Frank Schuttert med Queensland E var sista ryttare innan Peder men fick även han ett nerslag.

Hela arenan kokade när Peder kom in på banan, men höll andan när startsignalen gick. Efter halva rundan låg Peder exakt på Ben Mahers tid.
Men en sista fräck sväng – eller det var nog två – kapade 45 hundradelar på tiden och segern gick till Peder och Christian K.

Peder Fredricson – H&M Christian K Foto Fredrik Jonsving
Peder Fredricson och H&M Christian K. Foto LGCT / Stefano Grasso
Ben Maher – Tic Tac Foto Fredrik Jonsving
Trean Michael Whitaker – Valmy de la Lande Foto Fredrik Jonsving
Peder Fredricson – H&M Christian K Foto Fredrik Jonsving

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.