Foto Svenska Ridsportförbundet

Sverigeturné för käpphästtävlingen – final på Friends

Förra året tog käpphästarna äntligen plats i Friends Arena på allvar under Sweden International Horse Show. Satsningen blev en succé och nu tar SIHS, i samarbete med Svenska Ridsportförbundet, fem distriktsförbund och partners, ut tävlingen på turné i Sverige. Kvaltävlingar kommer att genomföras på fem orter under hösten med final inne på Friends Arena under Sweden International Horse Show den 26-27 november.

Förra årets satsning på SIHS Käpphäst blev uppskattad av både tävlande och publik. Då genomfördes kvaltävlingar i närliggande Westfield Mall of Scandinavia. I år galopperar käpphästarna ut i landet under kvaltävlingar på fem orter:

  • Malmö (Emporia) – 22 oktober
  • Göteborg/Partille (Allum) – 23 oktober
  • Linköping (i-HUSET) – 30 oktober
  • Sundsvall (Birsta City) – 19 november
  • Stockholm/Solna (Westfield Mall of Scandinavia) – 20 november
  • Final Friends Arena – 26-27 november

Tävlingarna är kostnadsfria och öppna för alla barn mellan 8 – 14 år. För de som inte har egen, finns käpphästar att låna. Tävlingen genomförs på två höjder: 50 cm och 70 cm. För de yngre barnen kommer det också finnas möjlighet att prova på käpphästhoppning. De fyra bästa i varje klass på respektive ort kvalar till finalen som genomförs på Mässarenan på Sweden International Horse Show. Finalen avgörs i två omgångar, lördag 26 november och söndag 27 november. Konferencier för finalerna är Gry Forsell.

Finalister från de fyra kvalen utanför Stockholm bjuds på resa med SJ och natt på hotell i Stockholm för två personer. Alla finalister får biljett till Sweden International Horse Show för två personer.

Det är Sweden International Horse Show, som i samarbete med Svenska Ridsportförbundet och lokala distriktens ridsportförbund arrangerar tävlingen SIHS Käpphäst. Partners till tävlingen är Stiftelsen Friends, H&M och Coop.

Felicia Lohff är ordförande i Skånes Ridsportförbunds ungdomssektion och är även med i en grupp som arbetar med käpphästverksamhet:
– Käpphästar ger så mycket glädje, gemenskap, kunskap och rörelse bland barn och unga i hela landet. Det är extra roligt att vi nu kan erbjuda kvaltävlingar runt om i landet och final i Friends Arena, där både gamla och nya käpphästälskare kan samlas.

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.