Sophie Jahn i soffan hos Carina Bergfeldt

SVT intervjuar Sophie Jahn – dokumentären Hästgården var hennes liv

SVT:s nya talkshow Carina Bergfeldt har en intervju med Sophie Jahn där hon berättar om sin uppväxt – en inblick i livet på ”Hästgården” som SR:s dokumentära radioföljetong heter.

Tidigare USA-korrespondenten Carina Bergfeldt har i sin nya talkshow för SVT valt ut ett antal gäster och i premiäravsnittet fredag 15 januari träffar hon Sophie Jahn. Idag är Sophie Jahn vuxen och har skapat en egen karriär som musiker och låtskrivare, influencer och entreprenör. Hon växte upp på en hästgård utanför Stockholm. Hennes pappa dömdes för sexuella övergrepp på fem stalltjejer. I intervjun berättar Sophie om en uppväxt präglad av fysisk och psykisk misshandel.

Klipp från SVT:s Facebook-sida

För att se hela inslaget klicka här, direkt  länk till hela avsnittet med Sophie Jahn i Carina Bergfeldts talkshow.

SR:s dokumentär Hästgården

Dokumentärserien Hästgården fälldes i december 2019 av Granskningsnämnden som ansåg att programmen gjort intrång i den granskades privatliv. Samtidigt friades dokumentärerna vad det gäller sakligheten och opartiskheten. Efter det avpublicerade SR tillfälligt den granskande serien. Efter en del omgörningar finns nu programmen att lyssna på igen. SR:s bedömning var, och är fortfarande, att det här är en viktig historia att berätta. Hästgården skildrade hur det gick till när en ridlärare, som dömdes för sexualbrott mot elever på 90-talet tilläts fortsätta vara verksam efter fängelsestraffet – och hur elever nu vittnar om fortsatta övergrepp långt efter domen. Dokumentärserien vann Stora Journalistpriset 2018 i kategorin årets berättare.

Här finns alla avsnitt av den prisbelönta dokumentären ”Hästgården” från Sveriges Radio

 

 

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.