Jan-Olof "Jana" Wannius och Elisabeth von Schrowe Foto: Kim C Lundin

Vad händer med LGCT Stockholm och Falsterbo Horse Show nu?

Tävling efter tävling ställs in och några veckor framåt ser det ut att bara vara ett begränsat antal nationella, regionala och lokala tävlingar som genomförs här i Sverige. Många undrar förstås vad som händer med LGCT på Stockholms Stadion i juni och Falsterbo Horse Show i juli. Arrangörerna har i dagarna skickat ut varsitt pressmeddelande där LGCT Stockholm avvaktar läget medan Falsterbo meddelar att man kör på som vanligt och ser fram emot 100-årsjubiléet.

LGCT Stockholm skriver i ett pressmeddelande:

Efter förra årets debut av Longines Global Champions Tour och Stockholm Horse Week vill vi försäkra vår publik att vi håller oss uppdaterade om myndighetsbeslut samt är i kontakt med idrottsstyrande organ som rör utbrottet Coronavirus (COVID-19) inför årets evenemang, 12-14 juni. Vi kommer informera eventuella uppdateringar så snart som möjligt på vår webbplats och sociala medier.

Till dess, ta hand om er.

 

Falsterbo Horse Show skriver i ett pressmeddelande:

Det skall inte vara några tveksamheter om att förberedelserna för Falsterbo Horse Show och det stundande 100:års jubileet pågår för fullt. Vi gör allt för att 2020 års evenemang skall bli minst lika bra som tidigare år!

Arbetet på anläggningen fortsätter som vanligt, och om någon vecka börjar t.ex. gödsling och klippning av våra fantastiska gräsbanor.

Anmälningarna hittills till kval för unghästar i hoppning och dressyr är på samma nivå som 2019 och 2018. Anmälningarna till Amatörtouren har ökat kraftigt.

Allt, inklusive förköpet som ökat 26,5% jämfört med 2019 som var rekordår, pågår med fullt fokus framåt.

Falsterbo Horse Show ligger 15 veckor fram i tiden, med startdatum 4 juli. Vi följer självklart utvecklingen noggrant och håller kontakt med FEI och SvRf.

Nu ser vi fram emot sol, sommar och att få välkomna er alla 4-12 juli!

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.