Py Jägerdén

Världspremiär för Hippologen LIVE

Idag, onsdagen den 3 juni kl 14.00 – 15.15, är det världspremiär för Hippologen LIVE. Tillsammans med Py Jägerdén och Lotta Björe kommer vi bli guidade i konsten framhoppningens ädla konst.

Sändningen kan följas av alla på Hippologprogrammets Facebooksida – och där kan man också vara med och ställa frågor till duon på plats!

Under våren har många verksamheter fått ställa om till en allt mer digital verklighet, det gäller inte minst utbildningar. På Hipplogprogrammet har all teoretisk undervisning skett på distans, och praktisk undervisning har skett utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Nu vill man även testa att lyfta in en del av den praktiska ridläran i det digitala rummet.
– Genom att livesända Hippologprogrammets demonstrationer av praktisk ridlära vill vi ge studenterna på både Strömsholm, Flyinge och Wången möjlighet att närvara. Det ser vi som ett lyft i utbildningen, säger Elisabeth Olsson, som är studierektor vid Hippologprogrammet.

Under hösten planeras ett flertal av Hippologprogrammets klasser med praktisk ridlära att LIVE-sändas. För studenterna kommer de ingå i schemat, men klasserna kommer även vara öppna för vem som helst att följa. Den här första testsändningen, som sker på Strömsholm i samband med Hippologstudenternas avslutningsvecka, möjliggörs av ATG.

– Vi vill självklart vara med och stötta det här. Hippologprogrammet utbildar många av framtidens yrkesverksamma i hästsporten, och att kunna höja kvaliteten på utbildningen och samtidigt sprida kunskapen i vidare cirklar, tycker vi är både hållbart och innovativt, säger Maria Guggenberger som är hållbarhetschef på ATG.

Du hittar sändningen här > > >

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.