Virtual Windsor är över – 4200 tävlade digitalt

Det blev ingen Royal Windsor Horse Show i år, istället fick vi Virtual Windsor – och äntligen kunde hästar från hela världen vara med och tävla i alla de härliga klasserna. Mer än 4.200 var med och tävlade och det blev publikrekord: 250.000.

Vinnare i damsadelklassen: Stardust – Katie Jerram-Hunnable, ägd av drottning Elizabeth.

Sex av drottning Elizabeths hästar var med och tävlade när Virtual Windsor gick av stapeln förra veckan – och två av dem vann sina klasser. Den digitala tävlingen Virtual Windsor ersatte Royal Windsor Horse Show som fick ställas in på grund av coronapandemin.

I vanliga fall får man ungefär 2.800 anmälningar, men i år när man kunde tävla digitalt var det 4.200 anmälda! Denna gång var det också möjligt för hästar från hela världen att vara med i de roliga showklasserna med raser, seniorhästar och ”häst med hund”.

Det blev dessutom större publik än någonsin med 250.000 som tittade på tävlingarna online under de fem tävlingsdagarna.

24 showklasser avhölls och varvades med filmer från tidigare tävlingar. Många stjärnor inom hästvärlden medverkade i intervjuer och inslag.

Drottning Elizabeths Wyevale Harry, riden av Matthew Powers vann klassen för Cleveland Bays och Stardust med Katie Jerram-Hunnable vann damsadelklassen.

Bästa kostymbidrag: Trixies Silver Spirit riden av Jana Carney.

 

Virtual Windsors Supreme Champion: Glenmore Gwennic med Emma James, vinnare av Voltaire Design Bridle och Holland Cooper Team Jacket.
Reserv Supreme Champion: Just Murphy II med Ella Pybus
Andra Reserv Supreme Champion: Achilles, Hektor, Rossi och Zenda med Tony Munt, vinnare av Magnum of AIX rose for the Best Turned Out.

 

Och så de härliga maskeradbidragen! Här vann Alice i Underlandet:

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.