Malin Baryard Johnsson och H&M Indiana river tredje hindret från slutet i ett bakbensfel, sedan följer näst sista hindret med. Foto: Kim C Lundin

Lagresultatet svajar – ”Jag borde varit felfri idag”

Sveriges inledning med två ner för Henrik von Eckermann upprepades när Malin Baryard Johnson och H&M Indiana tog ner två hinder grovt mot slutet på en bra runda.

Sveriges chanser till avancemang i resultatlistan ligger nu på Fredrik Jönsson och Peder Fredricsons lott att leverera, en tung uppgift efter en blytung start på laghoppningens andra dag.

I halvtid ligger Sverige fortsatt tia – många bommar faller för samtliga lag på Alex Wades svåra bana som bjuder på många tekniska linjer. Malin Baryard Johnsson var under gårdagen förhoppningsfull om att hennes nedslag med H&M Indiana i tidshoppningen skulle innebära en desto mer försiktig inställning i dagens klass. Deras ritt idag på den långa och krävande banan började bra, Indiana var skarp men kvick i benen och högt över, Malin hade kontroll. Inför den sista linjen med hinder 12 följt av kombinationen 13a och 13b tog flytet slut och Indiana rev båda ganska rejält för att sedan klara 14:e och sista hindret.

Malin Baryard Johnsson dolde inte besvikelsen.
– Det här duger inte, jag är besviken. Det finns ingen riktigt förklaring mer än att det är en svår bana, Indiana gör sin första säsong på nivån.
– Det blev inte bra, men hon har skött sig bra, det är en topp-10 häst men det hjälper inte nu.
– Det hade varit bra om vi haft bara ett ner och inte två, nu får vi hoppas de andra [reds anm Fredrik och Peder] kan göra något så att vi kommer med till fredagens final.

I eftermiddag fortsätter klassen med resterande lagryttare och individuella. Till fredagens final går de tio bästa lagen vidare. Sverige är just nu i final men hänger ruggigt löst.

Live-resultat i klassen

Resultat individuellt, klass
Resultat, individuell ställning
Resultat, lagställning
Lagklass dag 1

WEG Tryon 2018

Gilla Sportbladet Ridsport på Facebook!

Gilla Ridenews på Facebook!
Följ oss på Instagram

Ladda ner Ridenews app – för Android
Ladda ner Ridenews app – för iPhone

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.