Marina Mattsson tittade sig lite förvånat efter resultattavlan när hon och Gladstone Zee T genomfört en fin finalritt. Foto: Kim C Lundin.

Marina Mattsson på topp

Hon har bara ridit hästen sedan februari men det gav maximal utdelning i 7-årsfinalen. Det surrade på läktaren mest om de tre domarnas olika åsikt.

Finalen i de 7-åriga hästarnas årgångschampionat dömdes avSusanne Rudholm vid E, Annette Fransen Iacobaeus vid C och Gustaf Svalling vid M. Även om man tar hänsyn till olika placering måste nog finalen ändå beskrivas som att de tio ekipagen bedömdes mycket olika.

Det gjorde att resultatlistan möblerades om trots att de flesta utom kanske Michael Søgaard med Jukebox satte fina ritter. Favoriten i kvalet Jacob Nörby Sörensen med Ellegardens San Droneur föll bakåt och istället blev det kvalets fyra som stod på topp efter klassens slut.

Marina Mattsson med Gladstone Zee T gjorde en otroligt korrekt och säker ritt som gav 71,667 procent vilket räckte till seger.

Gladstone Zee T och Marina Mattsson Foto: Kim C Lundin

– Helt otroligt och väldigt oväntat, jag är jätteglad, han skötte sig perfekt. Gladstone är väldigt säker tekniskt och det passade bra idag.
– Jag har ridit honom sedan februari så det är inte så länge men vi kände ganska snabbt att han nog kunde vara klar för Falsterbo. Han har så lätt för sig, han byter enkelt och säkert. Vi visste kanske inte riktigt hur han skulle ta det här men så bra han varit.
– Jag ska rida några Georg-klasser och kanske satsa på Dressage Future Stars serien.

Jeanna Högberg och JH’s Daenerys gjorde en verkligt bra ritt och var så nära att nå Jeannas stor mål: att få vinna i Falsterbo. Stoet fick 71,476 procent några tiondelar efter Marina och Gladstone Zee T.

JH’s Daenerys och Jeanna Högberg Foto: Kim C Lundin

– Jag var både riktigt glad för hon var duktig och irriterad över att vi inte vann för jag har aldrig vunnit i Falsterbo, sa Jeanna Högberg.

Jacob Nörby Sörensen med Ellergaardens San Droneur var verkligt nöjd med sin häst men såklart besviken över sin placering, en tredjeplats på 71,476 procent.

Ellegardens San Droneur och Jacob Nörby Sörensen Foto: Kim C Lundin

– Det känns svårt när det skiljer flera procent, men min häst är så fin, sa Jacob.
Nu blir det unghäst-VM om två veckor för dem.

Resultat

Start- och resultatlistor FHS Longines hoppning klasser to-sö

Start-och resultatlistor FHS Equipe dressyr samt klasser lö-onsd

Vår guide till Falsterbo Horse Show

Gilla Ridenews på Facebook!

Ladda ner Ridenews app – för Android

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.