Inget jäv men olämpligt löd disciplinnämndens omdöme. Foto: Kim C Lundin

Triangeldrama på ungdomsdressyr

Den kvinnliga dressyrdomaren skickade nedlåtande sms till sin ex-man samma dag som hon skulle döma hans bonusdotter i dressyren. Domaren varnas nu för texterna som handlade om barnet.

Det hela utspelade sig i samband med nationella dressyrtävlingar tidigare i år. Domaren anmäldes för brott mot tävlingsreglementet som lyder som följer: ”En officiell funktionär måste ha en neutral, oberoende och ärlig inställning gentemot ryttare, hästägare, tränare, organisationer och officiella personer ….”. Domaren anmäldes av ryttarens mamma – tillika domarens ex-mansnya kärlek – då domaren inte ansågs vara objektiv.

 

Ex-maken hade gjort musiken, men har i övrigt inget med programmet att göra. Därför anser disciplinnämnden att det i grunden inte handlar om jäv, men att domaren borde förstått att det kunde uppfattas så. Vidare anser man att det är upp till domaren att se till att inget jäv föreligger och att hon borde ha tänkt tanken att det kunde vålla problem. Därför får nu kvinnan en varning. Någon ytterligare åtgärd vidtas inte från förbundets sida.

Disciplinnämndens utsaga

Ridenews står för oberoende journalistik och vi följer de pressetiska spelreglerna.